Skip to main content

Incasso

Het beheren van incasso’s staat niet bij iedereen bovenaan de to-do lijst. Want hoewel het incasseren van openstaande facturen van groot belang is voor de gezondheid en de groei van een bedrijf, is het niet de leukste klus en kan er veel tijd in gaan zitten. Ondernemers willen immers ondernemen! Toch is het belangrijk dat incasso’s worden beheerd met zorg, aandacht en oog voor detail.

Wat is een incasso?

U vraagt zich misschien af: “wat is een incasso?” Met een incasso bedoelen we het proces van het innen van openstaande betalingen van klanten. Dit kan gaan om facturen die niet op tijd zijn betaald voor geleverde goederen of diensten. Het beheren van incasso’s is belangrijk, want zonder tijdige betalingen kan uw onderneming in financiële problemen komen. Een goed georganiseerd incassoproces zorgt ervoor dat u sneller over uw geld beschikt en beschermt de financiële gezondheid van uw onderneming.

Incasso’s beheren bij openstaande betalingen

Vaak leveren ondernemers producten of diensten zonder dat de betaling direct plaatsvindt. Helaas komt het maar al te vaak voor dat klanten hun rekeningen niet op tijd betalen. Dat kan schadelijk zijn voor uw bedrijf, want het kost vaak veel tijd én geld om deze betalingen alsnog te ontvangen. Zorg daarom dat u sterk in uw schoenen staat! Bij My Legal Consultancy kunt u eenvoudig een incassoproces in gang zetten dat u helpt om uw openstaande betalingen efficiënt te innen.

Let op: Binnenkort is het mogelijk om gemakkelijk uw incasso’s te beheren via onze nieuwe service.

Neem contact op