Skip to main content

Een parkeer- of verkeersboete aanvechten

Wilt u een parkeer- of verkeersboete aanvechten? Om tegen een verkeersboete bezwaar te maken kunt u hieronder uw boete uploaden met een beschrijving. Het moet in dit geval wel gaan om een lichte verkeersovertreding (een Mulderboete).

Bezwaar verkeersboete (Mulderboete)

Wilt u een verkeersboete of parkeerboete aanvechten? Dat kan hier alleen bij de zogeheten Mulderboetes: boetes die u kunt ontvangen bij lichte verkeersovertredingen. U herkent de Mulderboete aan de letter M in de rechterbovenhoek van uw boete. Let ook op de uiterlijke datum waarop u uw bezwaar kunt indienen. Ook deze vindt u op uw verkeersboete. Is deze termijn verstreken? Dan kunt u geen bezwaar meer indienen.

Verkeersboete bezwaar maken: gratis en online

Om tegen een verkeersboete bezwaar te maken kunt u gratis uw boete uploaden in ons systeem, samen met een korte omschrijving van uw reden voor het bezwaar. Onze juristen nemen het daarna van u over. Een Mulderboete aanvechten is altijd gratis, of we nu wel of niet de zaak winnen. Deze kosten worden namelijk vergoed door de overheid. Natuurlijk is het altijd ons doel om de boete ongedaan te maken.

Soorten verkeersboetes

Wilt u meer weten over de verschillende soorten verkeersboetes? We leggen u graag uit.

Door rood rijden

Een boete voor het doorrijden bij een rood verkeerslicht bedraagt €289,- (inclusief €9,- administratiekosten van het CJIB (Centraal Justitieel Incassobureau)). Het kan zijn dat de geflitste auto niet uw auto is, dat u niet door rood bent gereden maar gestopt bent na de stopstreep, of dat u om een stilstaande auto heen reed terwijl uw baan groen licht had. In gevallen zoals deze kan het zeker zin hebben om de verkeersboete aan te vechten.

Snelheidslimiet overschrijden

Bent u geflitst of aangehouden door de politie wegens het overschrijden van de snelheidslimiet? Voor het rijden van 30 km/u boven de toegestane snelheid kunt u een boete van het CJIB (Centraal Justitieel Incassobureau) krijgen. Het kan zijn dat u het niet eens bent met de beslissing; een flitspaal kan bijvoorbeeld wel eens een verkeerde meting geven. U kunt dan de verkeersboete aanvechten via ons systeem.

Bellen achter het stuur (niet handsfree)

Een boete voor bellen achter het stuur (of zelfs voor het vasthouden van een telefoon terwijl u een auto bestuurt) kan hoog oplopen. In 2023 betaalt u €359,- voor deze boete. U kunt aangehouden worden door de politie, of gefilmd worden door een camera langs de weg. Klopt de boete niet, omdat uw telefoon bijvoorbeeld in een houder zat? Dan kunt u de verkeersboete aanvechten.

Rijden zonder gordel

Rijdt u zonder gordel, of heeft een van uw passagiers geen gordel om? Dat kan u een boete van €159,- opleveren. Vindt u dit in uw geval een onterechte boete? U kunt tegen de verkeersboete bezwaar maken, bijvoorbeeld wanneer u vanuit uw werkgever een reden hebt om geen gordel te dragen, of wanneer u niet actief deelnam aan het verkeer.

Parkeerboetes

Wanneer u op een plaats parkeert die daar niet voor bedoeld is kunt u daar een Mulderboete voor krijgen. U kunt dus ook dit type boete aanvechten wanneer u het een onterechte boete vindt.

Neem contact op