Skip to main content

Rijbewijs ingevorderd

Is uw rijbewijs ingevorderd omdat u bijvoorbeeld onder invloed heeft gereden, te hard heeft gereden, gevaarlijk rijgedrag heeft vertoond of een ernstig verkeersongeval heeft veroorzaakt? Dat kan erg vervelend zijn, zeker wanneer u moet autorijden voor uw werk of voor andere verplichtingen. Wij helpen u graag bij het aanvechten van deze beslissing. Zo kunt u zo snel mogelijk een ingevorderd rijbewijs terugkrijgen.

Een ingevorderd rijbewijs terugkrijgen

Wilt u een ingevorderd rijbewijs terugkrijgen, dan kunt u ervoor kiezen om samen met een van onze advocaten een klaagschrift in te dienen bij de rechtbank. Dit wordt gezien als de snelste manier. Wanneer u met ons in contact komt, zetten wij onze kennis en ervaring in en houden we u gedurende de gehele procedure op de hoogte van de voortgang. We creëren een passend, overtuigend verweer. Naast het verweer controleren wij ook het proces-verbaal. Wanneer wij ontdekken dat het politieonderzoek fouten bevat kan dit namelijk voordelig zijn voor u.

Rijbewijs ingevorderd ­na rijden onder invloed van alcohol (H3)

Rijden onder invloed is gevaarlijk. Het kan tot ernstige ongevallen leiden omdat uw reactievermogen erg vertraagd wordt. Is uw rijbewijs ingevorderd als gevolg hiervan? Dan gaan wij graag met u in gesprek met als doel deze zo snel mogelijk terug te krijgen. Hier vindt u meer informatie over invorderingen door rijden onder invloed, zoals een informatieve tabel.

Rijbewijs ingevorderd na een snelheidsovertreding

Heeft u een snelheidslimiet overtreden? Geen zorgen, in de meeste gevallen leidt dat slechts tot een boete. Maar let op: vanaf 50 km/u boven de toegestane snelheid loopt u al het risico dat uw rijbewijs ingevorderd wordt. U leest hier meer over invorderingen bij een snelheidsovertreding.

Rijbewijs ingevorderd door gevaarlijk rijgedrag

Gevaarlijk rijgedrag is vaak moeilijk te bewijzen. Het heeft immers niet altijd concrete schade of ongelukken veroorzaakt. Daarom kunnen we vaak een sterk verweer voeren tegen dit besluit. Lees hier meer over juridische beslissingen als gevolg van gevaarlijk rijgedrag.

Rijbewijs ingevorderd na een ernstig verkeersongeval

Verkeersongevallen zijn (helaas) niet uniek. Vele betrokkenen komen er met een deuk of een kras vanaf, maar wanneer er doden of zwaargewonden vallen door uw toedoen, kan de rechtbank besluiten om u te vervolgen en uw rijbewijs in te vorderen. Justitie moet in dit geval wel zeker zijn dat de schuld van het ongeval bij u ligt. U leest hier meer over de justitiële gevolgen van het veroorzaken van een ernstig verkeersongeval.

Rijden onder invloed van alcohol

Meer informatie

Te hard rijden

Meer informatie

Gevaarlijk rijgedrag

Meer informatie

Na een ernstig verkeersongeval

Meer informatie

Neem contact op